Industrie

Akoestiek in de industrie

Ruimte akoestiek speelt ook in een industriële omgeving een belangrijke rol. Er is vaak sprake van grote ruimten (dus grote volumes) afgewerkt met harde materialen zoals beton, staal en glas. Hierdoor ontstaat er al snel een storende nagalm. Daarnaast veroorzaken machines vaak reflecties tegen de harde oppervlakken. Hierdoor neemt de hinderlijke galm toe en wordt het werkklimaat vaak negatief beïnvloed.

Het werken in een omgeving waar de akoestiek niet in orde is of mensen een langere periode blootgesteld worden aan een verhoogd geluidsniveau heeft ook invloed op de gezondheid van de mensen.

Herkenbare problemen

Denk hierbij aan o.a. moeilijke communicatie, gehoorschade en stemproblemen, verhoogd ziekteverzuim, stress, concentratieverlies, hoofdpijn en vermoeidheid. Arbeidsprestaties worden hierdoor negatief beïnvloed en de kans op fouten wordt vergroot.

Oplossingen

Akoestiek Meesters levert een productgamma waarbij optimalisatie van de akoestiek gerealiseerd kan worden. We kunnen dit doen door o.a. het toepassen van plafondeilanden of wandpanelen waardoor het geluidniveau teruggebracht wordt naar een vooraf afgesproken niveau.

Indsustrie