Advies

ADVIES OP MAAT

Elke ruimte heeft zijn individuele akoestische eigenschappen. Belangrijk is deze eigenschappen aan te passen aan het gebruik van de ruimte.

Een verkeerde akoestiek in een ruimte veroorzaakt een overdaad aan omgevingsgeluid of nagalm. Dit heeft negatieve effecten op de gebruiker van de ruimte en uit zich in o.a. concentratieverlies, vermoeidheid, afleiding en vaak zelfs stres. Door het juist toepassen van geluidsabsorberende materialen worden gewenste geluiden benadrukt en ongewenste geluiden buiten gesloten. Hoe hoger de absorptiewaarde van het akoestisch materiaal, hoe minder m2 toegepast hoeven te worden.

Frequenties

De belangrijkste frequenties waar we mee te maken hebben liggen voor spraak tussen de 500 en 2000 Herz en voor muziek tussen de 125 en 4000 Herz. De door AKOESTIEKMEESTERS gebruikte materialen voldoen aan vrijwel de hoogst haalbare absorptiewaardes. Ruimtes waar spraakverstaanbaarheid een belangrijke rol speelt, bijvoorbeeld restaurants, vergen een andere aanpak dan een ruimte waar kennisoverdracht centraal staat. Het is dus van belang goed te definiëren waar een ruimte voor gebruikt gaat worden. Als dit bekend is, is de volgende stap het bepalen van de juiste hoeveelheid absorptiemateriaal. Dit wordt, in samenspraak met de klant, bepaald. Zaken die een rol spelen zijn zoals gezegd het gebruik van de ruimte maar ook het reeds aanwezige geluidsabsorberende materiaal (zoals vloerbedekking, gordijnen, meubels of een verlaagd plafond), muren, glaswanden, rondingen en of er sprake is van betonkern activering. Dit betekent nl. dat er warmte via het betondek wordt uitgestraald en dat dit dus niet voorzien mag worden van gesloten absorptiematerialen. Ook het aantal mensen dat tegelijkertijd gebruik van de ruimte maakt is een belangrijke parameter. Een laatste maar niet onbelangrijk aspect is esthetiek. Voor de klant wellicht een van de belangrijkste aspecten. AKOESTIEKMEESTERS biedt een breed scala aan oplossingen. Van een eigen design tot speciaal ontworpen motieven, designs of foto’s en van standaard aluminium frames tot barok en design lijsten.

Metingen

Belangrijk voor een goed resultaat zijn twee aspecten, het analyseren van de bestaande akoestische situatie en de gewenste akoestische situatie. Dit is ook deels een persoonlijke voorkeur. AKOESTIEKMEESTERS hanteert hierin de volgende werkwijze:

  • Analyse van de huidige akoestische situatie en de gewenste akoestisch situatie
  • Advies om de gewenste akoestiek te realiseren
  • Berekenen van de benodigd materiaal
  • Een klant specifieke offerte
  • Levering en eventueel montage
Om een goed advies te geven kan een meting dus een eerste stap zijn. Dit kan op twee manieren: Op afstand en op locatie. Beide opties lichten we apart even toe.

Wilt u alvast zelf de vragenlijst invullen zodat wij en u een goed beeld krijgen?
De akoestiek in een ruimte wordt bepaald door de grootte van de ruimte en de materialen die in een ruimte worden gebruikt. Omdat dit twee bekende variabelen zijn is het in nagenoeg alle gevallen mogelijk een goed advies op afstand te geven. Via een eenvoudig vragenformulier dat u kunt invullen en ons kunt toesturen. Dit het liefst samen met enkele foto’s van de ruimte. Op basis van deze informatie doen wij u op afstand een voorstel op maat die overeenkomt met uw eigen specifieke wensen. In dit voorstel is tevens de analyse opgenomen waarop de berekening is gebaseerd, evenals een indicatie van de huidige en uiteindelijke nagalmtijd.
Als u geen onzekerheid wilt over de huidige akoestiek kunnen we op locatie een meting verrichten. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur om een goede nagalmmeting te verrichten. U ontvangt een kort rapport van onze bevindingen inclusief een voorstel om de akoestiek in de ruimte  te verbeteren. Mocht echter de meting resulteren in uitvoering van het project worden deze kosten, afhankelijk van de ordergrootte,  in mindering gebracht op de offerte. Op het gebied van akoestiek zijn er erg veel mogelijkheden. Voordat we een advies geven laten we dus eerst een aantal mogelijkheden zien zodat u een keuze kunt maken die bij u past.
Akoestiek Meesters is een full service partner voor haar klanten. We leveren niet alleen akoestische materialen maar verzorgen indien gewenst ook metingen op locatie, verzorgen design en vormgeving van prints en dragen zorg voor productie en montage op locatie. Complete ontzorging. Wanneer duidelijk is welke oplossing het beste bij u past is maken we een goede berekening van de benodigde hoeveelheid materialen om de gewenste akoestiek te bereiken. Veelal geven meerdere opties waarbij we vaak adviseren om de akoestiek in meerdere stappen te verbeteren. Een goede akoestiek is namelijk sterk afhankelijk van uw eigen voorkeur.
Nu duidelijk is welke materialen en hoeveel materiaal toegepast gaat worden kunnen wij een op maat gemaakte offerte voor u maken.
Na akkoord met de offerte voeren we het project conform afspraak uit. Dit kan sec levering materialen zijn of levering inclusief montage. Veel van onze producten zijn eenvoudig zelf aan te brengen. Een handleiding laat in een paar stappen zien hoe de panelen gemonteerd moeten worden. Natuurlijk is het mogelijk dat ons montageteam de afwerking komt verzorgen. Grootformaat  panelen en specials worden in ieder geval altijd door ons team bij de klant gemonteerd.