am_headerinside_werkwijze2

Om een goed resultaat te bereiken werkt Akoestiek Meesters met een eenvoudig stappenplan.

Slechte akoestiek is duidelijk merkbaar. Maar hoeveel absorberend materiaal moet er toegevoegd worden? Een meting geeft een exact beeld van de situatie. Belangrijk voor een goed resultaat zijn twee aspecten, het analyseren van de bestaande akoestische situatie en de gewenste akoestische situatie.

  • Analyseren van de huidige en gewenste akoestische situatie
  • Eventueel een meting in de ruimte
  • Berekenen van de juiste hoeveelheid absorptie-materiaal
  • De esthetiek
  • Offerte op maat
  • Levering en montage

Zaken die een rol spelen bij het berekenen van de hoeveel te gebruiken absorptie-materiaal betreft het gebruik van de ruimte maar ook het reeds aanwezige geluidsabsorberende materiaal (zoals vloerbedekking, gordijnen, meubels of een verlaagt plafond), muren, glaswanden, rondingen en de absorptie coëfficiënt hiervan. Vraag is ook of  er sprake is van betonkern activering. Dit betekent nl. dat het klimaatsysteem via het betondek wordt verzorgd en dat dit dus niet voorzien mag worden van gesloten absorptie-materialen.

Esthetiek is voor de klant wellicht een van de belangrijkste aspecten. Akoestiek Meesters biedt in haar werkwijze een breed scala aan oplossingen. Variërend van witte basic panelen tot full colour art panelen. Hierbij speelt het weergeven van de identiteit van de klant een belangrijke rol. Als basis kan materiaal van de klant dienen, foto’s uit en van onze databases of een custom made design.

Wilt u alvast zelf de vragenlijst invullen
zodat wij en u een goed beeld krijgen?
De akoestiek in een ruimte wordt bepaald door de grootte van de ruimte en de materialen die in een ruimte worden gebruikt. Omdat dit twee bekende variabelen zijn is het in nagenoeg alle gevallen mogelijk een goed advies op afstand te geven. Via een eenvoudig vragenformulier dat u kunt invullen en ons kunt toesturen. Dit het liefst samen met enkele foto’s van de ruimte. Op basis van deze informatie doen wij u op afstand een voorstel op maat die overeenkomt met uw eigen specifieke wensen. In dit voorstel is tevens de analyse opgenomen waarop de berekening is gebaseerd, evenals een indicatie van de huidige en uiteindelijke nagalmtijd.

Als u geen onzekerheid wilt over de huidige akoestiek kunnen we op locatie een meting verrichten. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur om een goede nagalmmeting te verrichten. U ontvangt een kort rapport van onze bevindingen inclusief een voorstel om de akoestiek in de ruimte  te verbeteren. Mocht echter de meting resulteren in uitvoering van het project worden deze kosten, afhankelijk van de ordergrootte,  in mindering gebracht op de offerte.

Op het gebied van akoestiek zijn er erg veel mogelijkheden. Voordat we een advies geven laten we dus eerst een aantal mogelijkheden zien zodat u een keuze kunt maken die bij u past.

Akoestiek Meesters is een full service partner voor haar klanten. We leveren niet alleen akoestische materialen maar verzorgen indien gewenst ook metingen op locatie, verzorgen design en vormgeving van prints en dragen zorg voor productie en montage op locatie. Complete ontzorging.

Wanneer duidelijk is welke oplossing het beste bij u past is maken we een goede berekening van de benodigde hoeveelheid materialen om de gewenste akoestiek te bereiken. Veelal geven meerdere opties waarbij we vaak adviseren om de akoestiek in meerdere stappen te verbeteren. Een goede akoestiek is namelijk sterk afhankelijk van uw eigen voorkeur.

Nu duidelijk is welke materialen en hoeveel materiaal toegepast gaat worden kunnen wij een op maat gemaakte offerte voor u maken.

Na akkoord met de offerte voeren we het project conform afspraak uit. Dit kan sec levering materialen zijn of levering inclusief montage.

Veel van onze producten zijn eenvoudig zelf aan te brengen. Een handleiding laat in een paar stappen zien hoe de panelen gemonteerd moeten worden. Natuurlijk is het mogelijk dat ons montageteam de afwerking komt verzorgen. Grootformaat  panelen en specials worden in ieder geval altijd door ons team bij de klant gemonteerd.

Direct een afspraak maken met
een van onze gecertificeerde dealers?