Akoestische panelen kopen

Akoestiek speelt een steeds belangrijkere rol. Zowel in een kantoor situatie als zorgonderwijshorecasport en retail. Akoestiek kan op veel manieren op peil gebracht worden, vaak middels akoestische panelen. Belangrijk is dat de nagalm in een ruimte in orde is. Dit is afhankelijk van het gebruik van de ruimte. Is het een leslokaal, kantoor, receptie of werkplaats. Voor elke ruimte gelden andere normen. Bijvoorbeeld in een kantooromgeving is een nagalm van ca. 0.6 sec. goed en bij een receptie of hal mag deze bijvoorbeeld 1.0 sec. zijn. Wil je akoestische panelen kopen, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Akoestische panelen kopen
Er vanuit gaande dat er in de ruimte een systeemplafond geplaatst is, kunnen we, afhankelijk van de wensen en eisen, het geluid in de ruimte optimaliseren middels akoestische panelen. Uitgangspunt hierbij is de functie van de ruimte. Er kunnen extra plafondpanelen (eilanden) geplaatst worden indien er rond de werkplek extra absorptie noodzakelijk is maar het plaatsen van wandpanelen wordt toegepast indien met name de spraakverstaanbaarheid i.c.m. nagalm verbeterd moet worden. In een leslokaal gelden hiervoor weer andere spelegels dan in een open kantoortuin. In een leslokaal is absorptie middels wandpanelen achter in de klas belangrijk terwijl dit in een kantooromgeving juist zo dicht mogelijk bij de bron moet zijn.

Akoestische platen koop je in elke maatvoering. Deze zijn per klant specifiek leverbaar, als BASIC paneel. Deze worden alleen daar geplaatst waar men in de regel niet met de handen aan kan komen, als FABRIC paneel, uitgevoerd in een van de vele stoffen in uniekleuren of als ART paneel. Deze worden voorzien van een print naar keuze. Dit kan een foto, logo of aangeleverde afbeelding van de klant zijn. Hierdoor ontstaat niet alleen een akoestische verbetering maar realiseert men ook esthetisch een mooi geheel welke vaak aansluit bij de omgeving of wensen van het personeel. Ook dit heeft een positieven invloed op prestaties en werksfeer. Daarnaast wordt akoestiek in huis ook steeds belangrijker, aangezien hier in nieuwe woningen vaak minder rekening mee gehouden wordt.

Contact
Bij aankoop van akoestische panelen is de functie van de ruimte bepalend voor de keuze die gemaakt wordt. Wil je meer informatie of wil je direct akoestische panelen kopen, neem dan contact met ons op.