Akoestische bureauschermen kopen

Bij aankoop van akoestische bureauschermen, ook wel bureau dividers genoemd, zijn een aantal aspecten belangrijk. Uitgangspunt is altijd of de akoestiek in de ruimte op peil is. Akoestische schermen hebben namelijk als doel concentratie en spraakverstaanbaarheid te verbeteren en dus in mindere mate invloed op de nagalm in een ruimte. Wil je akoestische bureauschermen kopen? Bij Akoestiek Meesters vind je de beste dealer bij jou in de buurt.

Belangrijk is dus dat de akoestiek in de ruimte al nagenoeg in orde is. Dus is een kantooromgeving maximaal ca. 0.6 seconden of lager. Indien dit niet het geval is zal ook gekeken moeten worden naar eventuele oplossingen aan het plafond. Denk hierbij aan vervanging systeemplafond of boven de werkplekken akoestische plafond eilanden. Eventueel voorzien van verlichting.

Akoestische bureauschermen kopen
Een belangrijk tweede aspect bij de aankoop van akoestische bureauschermen is de functie van de ruimte. Zijn het reguliere werkplekken of betreft het een callcenter? Zijn sociale contacten van bovenliggend belang aan een afgeschermde werkplek, is onderlinge communicatie van wezenlijk belang of wordt er in teamverband of groepen gewerkt? Dit zijn een aantal vragen die men zich vooraf moet stellen, voordat men akoestische bureauschermen koopt. Als laatste is ook de esthetiek van belang.

Akoestische schermen kunnen geleverd worden in vele uniekleuren, maar worden ook voorzien van een print naar keuze. Denk hierbij aan het logo van het bedrijf of een mooie art print. De minimale hoogte die een bureauscherm boven het werkblad uit moet komen om akoestisch en qua spraakverstaanbaarheid effect te hebben is 50cm. Daarmee komt de minimale hoogte van een bureauscherm al snel op 130cm. Echter is er sprake van een callcenter, dan is het advies de hoogte tussen minimaal 140 en maximaal 160cm aan te houden. Regulier staan de bureauschermen op poten van 60cm hoog. Een optie is om de bureauschermen volledig dicht vanaf de vloer te leveren. Dit gebeurt meestal met de panelen aan de kopse kanten van de bureaus.

Contact
Ben je geïnteresseerd of wil je akoestisch bureauschermen kopen? Bij Akoestiek Meesters vind je de beste dealer bij jou in de buurt. Neem snel contact met ons op.